Φόρτωση...
Blog Semilac
Porady
Blog

Πώς να φτιαξεις ένα πεντικιούρ στο σπίτι και γιατί αξίζει να το κάνεις;

Τα πόδια σου αξίζουν λίγη ξεκούραση, οπότε φρόντισε τα φτιάχνοντας ένα πεντικιούρ στο σπίτι σου. Κάνε το τακτικά, όχι μόνο το καλοκαίρι, γιατί έχει πολλά οφέλη! Γνώρισε τις συμβουλές μας και δες πόσο απλό και ευχάριστο είναι. Τι είναι το πεντικιούρ; Πώς να το κάνεις και ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσεις; Ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις; Υπάρχουν αντενδείξεις; Μάθε τις απαντήσεις σε αυτές και σε άλλες ερωτήσεις!

 

Πεντικιούρ – τι είναι και ποια είδη του υπάρχουν;

Το πεντικιούρ είναι μια θεραπεία που σχετίζεται με τη φροντίδα των νυχιών των ποδιών. Ναι, αλλά όχι μόνο, διότι περιλαμβάνει επίσης φροντίδα για ολόκληρα τα πόδια, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων: αφαίρεση της σκληρής επιδερμίδας από τις φτέρνες, θρέψη και ενυδάτωση του δέρματος. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πεντικιούρ. Σε κάθε ένα από αυτά αξίζει να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά.

 

Κλασικό πεντικιούρ

Είναι μια απλή διαδικασία που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Το κλασικό πεντικιούρ περιλαμβάνει τον καθαρισμό, το κοψιμο και το λιμάρισμα της πλάκας των νυχιών, το μαλάκωμα και την αφαίρεση των επιδερμίδων. Μπορείς να το ολοκληρώσεις βάφοντας τα νύχια σου με βερνίκι ή να παραλείψεις αυτό το βήμα. Ενώ κάνεις ένα πεντικιούρ στο σπίτι, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να φροντίσεις τις φτέρνες σου. Αφαίρεσε το νεκρό δέρμα και ενυδάτωσε το δέρμα με τα κατάλληλα καλλυντικά.

Να θυμάσαι ότι το κλασικό πεντικιούρ εκτελείται μόνο σε υγιή πόδια και νύχια. Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος, όπως μύκητες, νύχι μέσα στο δέρμα, κάλοι, σκασμένο δέρμα στις φτέρνες, καλό είναι να κάνεις άλλα είδη πεντικιούρ ή/και θεραπεία.

 

Βιολογικό πεντικιούρ

Το βιολογικό πεντικιούρ είναι επίσης θεραπεία. Αυτό που το διακρίνει από το κλασικό πεντικιούρ που συζητήθηκε παραπάνω είναι ότι δεν χρησιμοποιούνται αιχμηρά μεταλλικά εργαλεία, όπως λίμες, τσιμπίδες, πένσες. Το βιολογικό πεντικιούρ ξεκινά συνήθως με ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο, το οποίο έχει σκοπό να καθαρίσει και να μαλακώσει τα πετσάκια των νυχιών και την σκληρή επιδερμίδα. Η θεραπεία πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση ειδικών καλλυντικών, ξύλινων ραβδιών κ.ά.

 

Θεραπευτικό πεντικιούρ

Αυτό το είδος πεντικιούρ ονομάζεται επίσης ποδολογικό πεντικιούρ ή εξειδικευμένο πεντικιούρ. Πραγματοποιείται μόνο σε ποδολογική κλινική και ιατρεία. Προορίζεται για τη θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων.

 

Εργαλεία απαραίτητα για πεντικιούρ

Τα βασικά εργαλεία και τα καλλυντικά που χρησιμοποιούνται σε ένα πεντικιούρ περιλαμβάνουν:

· διάφορες λίμες νυχιών (χάρτινες) με διαφορετικές διαβαθμίσεις

· διαχωριστικά δακτύλων ή χαρτοπετσέτες για τον διαχωρισμό των δακτύλων

· πένσα

· ψαλίδι

· pusher επωνυχίων

· ξύλινα σπρωχτηράκια

· τρύφτης

· λαδάκι

· κρέμα ποδιών

Επιλέξε αξεσουάρ υψηλής ποιότητας που θα σε εξυπηρετούν αξιόπιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φρόντισε να τα διατηρείς καθαρά και να ελέγχεις την κατάστασή τους πριν από κάθε χρήση.

 

Πεντικιούρ στο σπίτι βήμα προς βήμα

Έχουμε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις ένα αισθητικό πεντικιούρ και να περάσεις όμορφα!

 

Κόντυνε τα νύχια σου και δώσε τους το επιθυμητό σχήμα

Τα νύχια δεν πρέπει να εκτείνονται πέρα ​​από τα άκρα των δακτύλων. Να τα κοντύνεις χρησιμοποιώντας μια πένσα, λίμα ή φρέζα και να τα ισιώσεις έτσι ώστε η άκρη της πλάκας να είναι λεία και ομοιόμορφη. Καθάρισε την πλάκα με ένα μπλοκ γυαλίσματος.

 

Φτιάξε το δέρμα γύρω στα νύχια

Εάν έχεις χρόνο και όρεξη, ετοίμασε ένα χαλαρωτικό μπάνιο για τα πόδια σου, με την προσθήκη ειδικών αλάτων μπάνιου ή άλλου προϊόντος που θα μαλακώσει την σκληρή επιδερμίδα. Αφαίρεσε την σκληρή επιδερμίδα απαλά από τις φτέρνες σου, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα έναν τρίφτη. Στέγνωσε τα πόδια σου μετά το μπάνιο. Αφαίρεσε προσεκτικά τα πετσάκια και, αν χρειάζεται, επειδή μεγαλώνουν έντονα και επικαλύπτουν την πλάκα των νυχιών, κόψε τα.

 

Βάψε τα νύχια

Για να διαρκεί το πεντικιούρ σου περισσότερο χρόνο, κάνε ένα υβριδικό πεντικιούρ. Κάνε ματ και γυάλισε την nails, καθάρισε την με ένα καθαριστικό, εφάρμοσε μια βάση και βάλε τη στην λάμπα., εφάρμοσε μια βάση και βάλε τη στην λάμπα. Το επόμενο βήμα είναι να εφαρμόσεις το επιλεγμένο χρώμα. Σκληραίνε το και προστάτεψε το με ένα top. Τέλος, άπλωσε λαδάκι που θα ενυδατώσει, θα θρέψει και θα αναγεννήσει τα πετσάκια.

 

Συμβουλές για αρχάριους - pedicure

Άκου τις συμβουλές μας για να αποφύγεις λάθη, να κάνεις τα πάντα με ασφάλειά και να έχεις ένα όμορφο πεντικιούρ που διαρκεί:

  • εάν παλεύεις με τα πετσάκια, κόψε τα, διαφορετικά αν το βερνίκι τα επικαλύψει, το πεντικιούρ σου δεν θα είναι ανθεκτικό και αισθητικό,
  • να λιμάρεις τα νύχια των ποδιών σε τετράγωνο σχήμα, γιατί αν είναι πολύ στρογγυλά μπορεί να μεγαλώνουν προς τα μέσα, να προκαλέσουν πόνο και ακόμη και φλεγμονή,
  • εάν σχεδιάζεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο για τα πόδια σου, κόντυνε και λίμαρε την πλάκα νυχιών εκ των προτέρων, γιατί τα εμποτισμένα νύχια είναι πιο επιρρεπή σε ζημιά,
  • κράτησε όλα τα εργαλεία καθαρά και έλεγξε την κατάστασή τους πριν ξεκινήσεις την εργασία,
  • έλεγχε τακτικά τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσεις για πεντικιούρ σου.

 

Η σχέση του πεντικιούρ με την υγεία των ποδιών

Ξέρεις ήδη πώς να κάνεις πεντικιούρ στο σπίτι. Ξέρεις όμως γιατί πρέπει να το κάνεις; Δεν πρόκειται απλώς για μια αισθητική επέμβαση που έχει σκοπό να ομορφύνει τα πόδια σου. Αυτή η θεραπεία φέρνει πολλά οφέλη για την υγεία, επομένως αξίζει να την εκτελείς τακτικά, και όχι μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι που θέλεις να εκθέσεις τα πόδια σου. Ένα συστηματικό πεντικιούρ αποτρέπει τα νύχια να μεγαλώνουν προς τα μέσα, αποτρέπει επίσης σχηματισμό μεγάλων κάλων, το στέγνωμα και, κατά συνέπεια, το σκάσιμο του δέρματος στις φτέρνες, και ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο διαφόρων παθήσεων, όπως μυκήτες και κάλοι.

 

Πεντικιούρ με λίγα λόγια

Το κλασικό πεντικιούρ είναι μια θεραπεία που μπορείς να εκτελέσεις με επιτυχία μόνη σου. Χρειάζεται μόνο να αγοράσεις τα απαραίτητα καλλυντικά και αξεσουάρ. Τα οφέλη είναι τεράστια, οπότε σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις. Να θυμάσαι να αφιερώνεις χρόνο για το πεντικιούρ σου για να το κάνεις ευχάριστο και χαλαρωτικό!