Φόρτωση...
Blog Semilac
Trendy i stylizacje
Blog

Σχήματα νυχιών – όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Υπάρχουν πολλά σχήματα νυχιών. Όταν λιμάρονται σωστά, φαίνονται όλα όμορφα, επομένως δεν είναι περίεργο που τα άτομα που αγαπάνε το τέλειο μανικιούρ να δυσκολεύονται να αποφασίσουν ποιο σχήμα να επιλέξουν. εσύ αναρωτιέσαι ποια θα είναι η καλύτερη λύση για σένα; Μάθε περισσότερα για αυτό το θέμα!

 

Το σχήμα των νυχιών – από τι εξαρτάται;

Τετράγωνα, οβάλ, αμύγδαλα… και πολλά άλλα. Τι έχουν κοινό? Λοιπόν, το επίπεδο της δημοτικότητάς τους, σε μια δεδομένη σεζόν, υπαγορεύεται από τις τρέχουσες τάσεις. Αυτές αλλάζουν γρήγορα και έτσι όλα τα σχήματα έχουν την ευκαιρία να λάμψουν. Κάθε σχήμα έχει επίσης πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, και ορισμένους περιορισμούς όσον αφορά για παράδειγμα, το μήκος του πλακιδίου, τα χρώματα ή τις διακοσμήσεις. Σε ποια πλάκα νυχιών ένα συγκεκριμένο σχήμα δεν μπορούμε να το φτιάξουμε και αν δοκιμάσουμε να το φτιάξουμε, δεν θα φαίνεται ωραίο;

 

Τύποι σχημάτων νυχιών – γνώση σε λίγα λόγια

Γνώρισε όλα τα πιο δημοφιλή σχήματα νυχιών και απόκτησε μερικές πληροφορίες για αυτά.

 

Τετράγωνα νύχια

Το τετράγωνο είναι ένα από εκείνα τα σχήματα που είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες. Κάποια στιγμή, όταν εμφανίστηκαν άλλες πρωτότυπες λύσεις, δεν επιλεγόταν τόσο συχνά, όμως δεν ξεχάστηκε.

 

Περιγραφή και χαρακτηριστικά

Ένα σωστά λιμαρισμένο τετράγωνο έχει απόλυτα ευθείες γραμμές. Οι πλευρές πρέπει να είναι παράλληλες μεταξύ τους και ταυτόχρονα κάθετες στην άκρη του νυχιού. Είναι αρκετά έντονο και τολμηρό σχήμα.

 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το πλεονέκτημα των τετραγώνων είναι ότι είναι εύκολο να αποκτηθούν. Μπορείς να χειριστείς αυτό το σχήμα ακόμα κι αν μόλις ξεκινάς την περιπέτειά σου με το styling νυχιών. Το σχήμα αυτό είναι κομψό και άνετο. Το νύχι δεν μικραίνει πολύ με το λιμάρισμα, έτσι το τετράγωνο αφήνει μεγάλη επιφάνεια για να προς διακόσμηση. Μειονεκτήματα; Το κυριότερο είναι ότι το τετράγωνο δεν ταιριάζει σε όλα τα χέρια.

 

Ποιος να επιλέξει αυτό το σχήμα;

Τα τετράγωνα φαίνονται υπέροχα σε ένα κοντό πλακάκι. Οι λάτρεις των πολύ μακριών νυχιών έχουν προβλήματα με αιχμηρά τετράγωνα, γιατί τότε η άκρη της πλάκας των νυχιών μπορεί εύκολα να πιάσει διάφορα αντικείμενα.

 

 

Στρογγυλά και οβάλ νύχια

Τα στρογγυλά και οβάλ νύχια είναι μια άλλη κλασική επιλογή που είναι γνωστή και αρέσει εδώ και χρόνια.

 

Περιγραφή και χαρακτηριστικά

Τα στρογγυλά και οβάλ νύχια φαίνονται πολύ φυσικά. Θα πρέπει να λιμάρονται σύμφωνα με το σχήμα των άκρων των δακτύλων. Η οβάλ πλάκα νυχιού είναι ελαφρώς πιο λεπτή επειδή είναι πιο λιμαρισμένα στο τέλος του νυχιού.

 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα στρογγυλά και οβάλ νύχια είναι άνετα. Χάρη στο απαλό τους σχήμα, είναι ανθεκτικά στις γρατσουνιές, οπότε το μανικιούρ που θα φτιάξεις έχει την ευκαιρία να παραμείνει σε άψογη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αδυνατίζουν οπτικά τα πιο φαρδιά δάχτυλα.

 

Ποιος να επιλέξει αυτό το σχήμα;

Τα στρογγυλά και οβάλ νύχια φαίνονται καλά και σε κοντά, μεσαία και μακριά νύχια.

 

Νύχια με σχήμα αμυγδαλών

Αν και μοιάζουν με τα στρογγυλά και τα οβάλ νύχια, αξίζουν ξεχωριστή συζήτηση γιατί κυριαρχούν στο styling στα ινστιτούτα ομορφιάς τις τελευταίες σεζόν. 

 

Περιγραφή και χαρακτηριστικά 

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το σχήμα του αμυγδάλου είναι παρόμοιο με το οβάλ, αλλά ακόμη πιο λεπτό. Παρόλο πουτα νύχια λεπταίνουν στις άκρες, δεν είναι αιχμηρά.

 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα νύχια με σχήμα αμυγδάλων θεωρούνται ότι έχουν ένα εξαιρετικά λεπτό και θηλυκό σχήμα. Επιμηκύνουν και αδυνατίζουν κοντά και φαρδύτερα δάχτυλα. Προετοιμάζονται άνετα, αλλά είναι αδύνατο να δημιουργήσεις τέλεια σχήματα αμυγδάλου σε κοντά νύχια.

 

Ποιος να επιλέξει αυτό το σχήμα;

Το σχήμα αμυγδάλου είναι ένα αρκετά γνωστό σχήμα. Φαίνεται καλύτερα σε νύχια σχετικά μεγάλη πλάκα. 

 

Νύχια μπαλαρίνα/coffin

Τα νύχια μπαλαρίνα είναι μια πρόταση για τολμηρές γυναίκες. Είναι αδύνατο να τα αγνοήσεις!

 

Περιγραφή και χαρακτηριστικά 

Τα νύχια μπαλαρίνα, γνωστά και ως φερετράκια, είναι φαρδιά στη βάση και σταδιακά στενεύουν προς το τέλος, αλλά δεν μετατρέπονται σε σημείο γιατί οι άκρες τους έχουν ευθεία γραμμή. Γι' αυτό μπορεί να δεις να αναφέρονται και ως «κομμένο οβάλ».

 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα νύχια coffin τραβούν την προσοχή. Αν θέλεις να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα, η μπαλαρίνα είναι η τέλεια επιλογή! Δυστυχώς, δεν είναι δυνατό να χτιστεί αυτό το μανικιούρ σε κοντή πλάκα νυχιών.

 

Ποιος να επιλέξει αυτό το σχήμα;

Αυτό το σχήμα θα είναι τέλειο για κάθε είδους σημαντικά ραντεβού. Ωστόσο, μπορεί να δυσκολέψει κάπως την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων. Φαίνεται καλύτερα σε μακριά, λεπτά δάχτυλα.

 

Νύχια stiletto

Το stiletto, δηλαδή τα στιλέτα, είναι μια πρόταση που γίνεται όλο και πιο γνωστή.

 

Περιγραφή και χαρακτηριστικά

Τα νύχια στιλέτο, γνωστά και ως point nails, είναι νύχια που είναι φαρδιά στη βάση, λεπταίνουν προς το τέλος και έχουν πολύ κοφτερή άκρη.

 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αυτό το στυλ δεν μπορεί να χτιστεί σε μια φυσική πλάκα νυχιών, επειδή τα νύχια πρέπει να είναι πολύ μακριά για να φαίνεται καλά αυτό το σχήμα. Ακόμη και στην πιο απλή μορφή - σε φυσικά χρώματα, χωρίς διακοσμητικά, φαίνονται καταπληκτικά. Μπορεί όμως να προκαλέσουν κάποια προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία λόγω του μήκους τους.

 

Ποιος να επιλέξει αυτό το σχήμα;

Τα σωστά κατασκευασμένα στιλέτα θα διακοσμήσουν κάθε χέρι, αν και φαίνονται καλύτερα σε λεπτά χέρια και με όχι πολύ φαρδιά δάχτυλα.

 

 

Πώς να επιλέξεις ένα σχήμα νυχιών που ταιριάζει στο σχήμα των χεριών σου;

Λένε ότι τα τετράγωνα νύχια δεν ταιριάζουν σε πιο κοντά και φαρδιά δάχτυλα γιατί τα μεγεθύνουν οπτικά. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αν δημιουργηθούν σωστά, τα κοντά τετράγωνα είναι ένα σχήμα νυχιών που θα εναρμονιστεί με ένα τέτοιο χέρι και θα δείχνει όμορφο. Μην στενεύεις όμως τα νύχια σου με το ζόρι με σκοπό να κάνεις τα χέρια σου πιο αδύνατα γιατί μπορείς να φτιάξεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Τα στρογγυλά και οβάλ νύχια θα ταιριάζουν σε κάθε σχήμα χεριού. Τα αμύγδαλα, τα φερετράκια και τα στιλέτα θα φαίνονται υπέροχα σε λεπτά, μακριά δάχτυλα.

 

Σχήματα νυχιών – περίληψη

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα σχημάτων νυχιών για να διαλέξεις. Αν και υπάρχουν μερικές συμβουλές για το πώς να τα επιλέξεις ανάλογα με το σχήμα του χεριού σου και το μήκος της πλάκας των νυχιών, να θυμάσαι ότι το πιο σημαντικό είναι να αισθάνεσαι καλά με το στυλ που επέλεξες. Μη διστάσεις λοιπόν να πειραματιστείς με διαφορετικά σχήματα και μήκους!