Φόρτωση...
Blog Semilac
Porady
Blog

Πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

Η αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ φαίνεται να είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη, μακροχρόνια δραστηριότητα που απαιτεί επαγγελματικά εργαλεία. Για αυτό, πολλές γυναίκες που λατρεύουν αυτό το μανικιούρ δεν αποφασίζουν να το αφαιρούν μόνες τους στο σπίτι. Το αφήνουν σε έναν αξιόπιστο στυλίστα. Πώς μπορείς όμως να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι γρήγορα και με ασφάλεια; Μάθε τις συμβουλές μας και δες πόσο απλό και ασφαλές είναι!

Αφαίρεση ημιμόνιμου μανικιούρ – στο σπίτι ή στο σαλόνι;

Πολλοί που λατρεύουν το μανικιούρ και το κάνουν συστηματικά στο σαλόνι ομορφιάς αφήνουν επίσης και την αφαίρεσή του σε έναν επαγγελματία. Αυτή η λύση υποστηρίζεται αναμφίβολα από το γεγονός ότι είναι πολύ βολική. Μία έμπειρη αισθητικός θα κάνει την αφαίρεση γρήγορα και προσεκτικά, χωρίς να καταστρέψει την πλάκα του νυχιού. Ωστόσο, η αφαίρεση του υβριδικού βερνικιού στο σπίτι δεν είναι αδύνατη και δεν είναι επικίνδυνη. Απλά πρέπει να προετοιμαστείς σωστά για αυτό. Πώς να αφαιρέσεις το μανικιούρ στο σπίτι; Τι εργαλεία χρειάζεσαι για αυτό;

 

Αφαίρεση ημιμόνιμου μανικιούρ στο σπίτι – πώς να το κάνεις;

Ακόμα και το πιο όμορφο και ανθεκτικό μανικιούρ έχει την «ημερομηνία λήξης» του. Εν τέλει, πρέπει να αφαιρέσεις το υβριδικό βερνίκι διότι οι ρίζες που εμφανίζονται σιγά σιγά όταν μεγαλώνουν τα νύχια σου, γίνονται τόσο μεγάλες, που θα αρχίσουν να μην φαίνονται ωραίες και να τραβάνε την προσοχή. Πώς να αφαιρέσεις το υβριδικό βερνίκι; Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να πούμε τι δεν πρέπει να κάνουμε σίγουρα! Μην προσπαθήσεις να αφαιρέσεις το υβριδικό βερνίκι με το ζόρι, π.χ. περνώντας το με ένα ραβδί ή μία λίμα και προσπαθώντας να αποκολλήσεις το προϊόν από τη φυσική πλάκα νυχιών. Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να καταστρέψεις μηχανικά την πλάκα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πόνο και να χρειαστεί εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα για να γίνει ξανά καλά το νύχι σου. Η αφαίρεση του βερνικιού στο σπίτι μπορεί να γίνει με δύο τρόπους - χρησιμοποιώντας ασετόν ή τροχό νυχιών. Μάθε για καθεμία από αυτές τις μεθόδους.

 

Αφαίρεση ημιμόνιμου μανικιούρ στο σπίτι με ασετόν

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής λύση. Είναι καλύτερο να αγοράσεις ένα ειδικό καθαριστικό για την αφαίρεση υβριδικού βερνικιού. Χρειάζεσαι επίσης αξεσουάρ όπως:

· αλουμινόχαρτο

· βαμβάκι χωρίς σκόνη

· λίμα

· μπλοκ γυαλίσματος

· ξύλινο ραβδί

Ξεκίνησε λιμάροντας το επάνω στρώμα του βερνικιού. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποίησε, για παράδειγμα, μία λίμα με κόκκους 100/180. Είναι αιχμηρό και μπορεί να χειριστεί αυτή τη δραστηριότητα χωρίς κανένα πρόβλημα. Μην πιέζεις πολύ τη λίμα και έλεγξε τον βαθμό τριβής του χρώματος για να μην λιμάρεις κατά λάθος τη φυσική πλάκα των νυχιών! Στη συνέχεια, μούσκεψε ένα βαμβάκι με ασετόν, τοποθέτησε το στην πλάκα των νυχιών, και τύλιξε το σε αλουμινόχαρτο. Άφησε το για περίπου 10 λεπτά. Η χρήση του ασετόν θα πρέπει να κάνει το μεγαλύτερο μέρος του βερνίκιου να διαλυθεί και να αποκολληθεί εύκολα. Αφαίρεσε το υπόλοιπο βερνίκι απαλά με ένα ραβδί ή/και ένα γυαλιστικό. Εάν παραμένει ακόμα στην πλάκα, επανάλαβε τη διαδικασία.

 

 

 

Οι συμβουλές μας!

1. Αν ανησυχείς για την κατάσταση που θα έχουν τα πετσάκια των νυχι΄βν σου, εφάρμοσε λαδάκι πάνω τους πριν ξεκινήσεις τη θεραπεία. Αυτό θα αποτρέψει το υπερβολικό στέγνωμα.

2. Η αφαίρεση του βερνικιού στο σπίτι είναι επίσης δυνατή χωρίς τη χρήση ασετόν ή φρέζας. Αν δεν έχεις αυτά τα πράγματα και δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ασετόν, π.χ. επειδή έχεις ευαίσθητο δέρμα, μπορείς να αφαιρέσεις το μανικιούρ σου χρησιμοποιώντας απλά χάρτινες λίμες. Στη συνέχεια θα χρειαστείς λίμες 100/180 (πολύ αιχμηρές), 180/240 (πιο απαλές) και ένα μπλοκ γυαλίσματος. Αυτή είναι μια ασφαλής λύση, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο.

 

Αφαίρεση ημιμόνιμου μανικιούρ στο σπίτι με τροχό νυχιών

Ξέρεις ήδη πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι χρησιμοποιώντας ασετόν ή απλώς μία λίμα. Εάν για κάποιο λόγο δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις αυτές τις μεθόδους, υπάρχει μια άλλη λύση - μια μηχανή φρεζαρίσματος. Αυτή η συσκευή είναι μία εξαιρετική εναλλακτική λύση για το ασετόν - ειδικά όταν δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις χημικά, είσαι αλλεργική ή/και φοβάσαι το ξηρό δέρμα. Η χρήση της εγγυάται πολύ γρήγορο, βολικό και καλό καθαρισμό της πλάκας των νυχιών. Καλής ποιότητας συσκευές είναι πλέον εύκολα διαθέσιμες και μπορείς να τις αγοράσεις σε καλές τιμές. Αν σκοπεύεις μόνη σου να κάνεις και να αφαιρείς τα μανικιούρ, να σκεφτείς να αγοράσεις ένα τροχό νυχιών. Ωστόσο, πρέπει να τον χειριστείς προσεκτικά και επιδέξια.

 

 

 

Είναι σημαντικό να διαλέξεις τα σωστά φρεζάκια για κάθε στάδιο αφαίρεσης του μανικιούρ. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσεις προσεκτικά τη μηχανή φρεζαρίσματος για να αποφύγεις την καταστροφή του νυχιού. Κατά τις πρώτες σου προσπάθειες, χρησιμοποίησε απαλά φρεζάκια που δεν θα καταστρέψουν την πλάκα του νυχιού ακόμα κι αν έρθουν κατά λάθος σε επαφή με την φυσική πλάκα.

 

Αφαίρεση ημιμόνιμου μανικιούρ στο σπίτι – τι να κάνω μετά;

Ανεξάρτητα από το αν αποφασίσεις να αφαιρέσεις το υβριδικό μανικιούρ χρησιμοποιώντας ασετόν ή φρέζα, φρόντισε την πλάκα των νυχιών σου. Αν δεν σχεδιάζεις να κάνεις άλλο μανικιούρ, χρησιμοποίησε ένα υψηλής ποιότητας κοντίσιονερ νυχιών που θα ενισχύσει και θα ξαναχτίσει την πλάκα, και επιπλέον ένα λάδι επιδερμίδας που θα την ενυδατώσει, αποτρέποντας έτσι το σκάσιμο της. Αν θέλεις να κάνεις ένα νέο μανικιούρ αμέσως, τότες στο τέλος χρησιμοποίησε ένα λαδάκι και τρίψε το καλά στα πετσάκια. Η τακτική φροντίδα θα κρατήσει τα νύχια σου υγιή και όμορφα, ανεξάρτητα από το αν τα διακοσμήσεις ή αν επιλέξεις μια εντελώς φυσική εμφάνιση.

 

Πώς να προετοιμαστείς για την αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ;

Ξέρεις ήδη τι προϊόντα και αξεσουάρ πρέπει να αγοράσεις αν θέλεις να κάνεις ένα ημιμόνιμο μανικιούρ. Πριν ξεκινήσεις να το αφαιρείς, μπορείς να δεις διαδικτυακά μαθήματα στα οποία έμπειροι μανικιουρίστες δείχνουν βήμα προς βήμα πώς να το κάνεις. Να θυμάσαι επίσης να μην αποφασίζεις να αφαιρείς το μανικιούρ σου την τελευταία στιγμή, να έχεις ελεύθερη ώρα και να μην το κάνεις βιαστικά. Προγραμμάτισε να βγάλεις το μανικιούρ σου όταν έχεις αρκετό χρόνο για να μην κοιτάς το ρολόι και να αγχώνεσαι. Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να καταστρέψεις κατά λάθος τα πετσάκια και/ή την πλάκα των νυχιών, για παράδειγμα όταν χρησιμοποιείς γρήγορα και απρόσεκτα την λίμα.

Προετοιμάσου σωστά και σίγουρα θα τα πας πολύ καλά!