Φόρτωση...
Aktualności
Porady
Blog

Φροντίδα χεριών - Συμβουλές

Ο διαδικασία γήρανσης των χεριών αρχίζει περίπου στην ηλικία των 30 ετών και επιταχύνεται από πολλούς παράγοντες, όπως το χλωριωμένο νερό, τα απορρυπαντικά και η έκθεση στον ήλιο. Εξαιτίας αυτού, η φροντίδα των χεριών και των νυχιών είναι απαραίτητη, προκειμένου η επιδερμίδα να διατηρηθεί νεανική για όσο το δυνατόν περισσότερο. Μάθετε πώς να τα φροντίσετε.

 

Βασική φροντίδα των χεριών για κάθε γυναίκα.

 

Εάν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα του ξηρού και σκαστού δέρματος στα χέρια, σας βοηθούν απλές διαδικασίες που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι. Το πλεονέκτημά τους είναι η χαμηλή τους κόστος και η εξοικονόμηση χρόνου. Η φροντίδα των χεριών που εφαρμόζεται τακτικά στο σπίτι επιτρέπει να διατηρηθεί η αψεγάδιαστη εμφάνιση του δέρματος και να διατηρηθεί η ελαστικότητά του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανάμεσα σε πολλές μεθόδους, ξεχωρίζουν οι επιθέσεις, οι μάσκες ή οι επικαλύψεις που λειαίνουν και θρέφουν το δέρμα των χεριών.

 

 

 

Οι οικιακές μάσκες θρέψης για το δέρμα των χεριών.

 

Η χρήση οικιακών μασκών μπορεί αποτελεσματικά να αναζωογονήσει και να λειαίνει το δέρμα των χεριών. Λόγω του συχνού επαφής των χεριών με διάφορα απορρυπαντικά, υπάρχει υπερβολική αφαίρεση του φυσικού προστατευτικού λιπαρού στρώματος, πράγμα που οδηγεί σε ξηρότητα και ρωγμές στο δέρμα.

 

Για τη βελτίωση της όψης του δέρματος των χεριών και την κατάλληλη ενυδάτωσή τους, μπορείτε να προετοιμάσετε μια μάσκα με λανολίνη, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη κατά τη χειμερινή περίοδο. Η λανολίνη μπορεί να αγοραστεί από οποιαδήποτε φαρμακεία ή καλλυντικά καταστήματα. Για την προετοιμασία της μάσκας, θα χρειαστεί ένα αβγό κίτρινο, ένα κουταλάκι λάδι αμυγδάλου και η προαναφερθείσα λανολίνη. Όλα τα συστατικά πρέπει να ανακατευτούν καλά και να εφαρμοστούν στα χέρια. Για τα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να φορέσετε βαμβακερά γάντια. Μπορείτε να αφήσετε τη μάσκα πάνω σας καθόλη τη νύχτα. Με αυτόν τον τρόπο, τα χέρια σας θα είναι απαλά, θρεφτικά και κατάλληλα ενυδατωμένα.

 

Το βότανο μπάνιο είναι αποτελεσματικός τρόπος φροντίδας των χεριών.

 

Τα προσεγμένα χέρια και νύχια μπορούν να επιτευχθούν και με ένα μπάνιο σε ελαιόλαδο. Η προετοιμασία του περιλαμβάνει την ελαφριά θέρμανση του ελαιολάδου και την προσθήκη μερικών σταγόνων χυμού λεμονιού καθώς και βιταμίνης Α και Ε, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε κάθε φαρμακείο ως κάψουλες. Τα χέρια πρέπει να βουτηχτούν σε αυτό το μείγμα για περίπου 10 λεπτά, και μετά μπορείτε να κάνετε μασάζ προκειμένου να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος Η φροντίδα των χεριών στο σπίτι ενυδατώνει και φωτίζει αποτελεσματικά το νύχι. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις γυναίκες που κάνουν υβριδική μανικιούρ.

 

 

Φροντίδα νυχιών στα χέρια.

 

Η κατάλληλη φροντίδα των χεριών είναι ένας πολύπλοκος διαδικασία που περιλαμβάνει επίσης περιποίηση των νυχιών. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η καθημερινή εφαρμογή κρέμας στα χέρια που είναι σχεδιασμένη για αυτό το μέρος του σώματος. Είναι σημαντικό να εφαρμόζεται το προϊόν και στα νύχια και στο δέρμα γύρω από αυτά. Εάν επιθυμείτε να έχετε προσεγμένα χέρια και νύχια, το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται μετά από κάθε επαφή με νερό, για παράδειγμα μετά το πλύσιμο των χεριών. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να περιέχουν φίλτρα UV, διότι η επιδερμίδα είναι πολύ ευαίσθητη σε αυτά. Για τη ενίσχυση των νυχιών, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ενισχυτικά και έλαια που εφαρμόζονται το βράδυ. Το προϊόν θα διεισδύσει βαθιά στο νύχι και θα δράσει αποτελεσματικά, ενισχύοντάς το.

 

 Κηλίδες στα χέρια; Κανένα πρόβλημα!

 

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, γενετικοί παράγοντες, καθώς και μια ακατάλληλη διατροφή είναι μερικοί από τους πολλούς παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία κηλίδων στα χέρια. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα για τα χέρια αναμειγμένη με μηλόξυδο σε αναλογία δύο προς ένα. Το προετοιμασμένο αυτό προϊόν πρέπει να εφαρμοστεί στα χέρια για περίπου 15 λεπτά.