Φόρτωση...
Aktualności
Porady
Blog

Αφαίρεση παρωνυχίδων. Πώς να το κάνετε με προσοχή και χωρίς πόνο;

Η αφαίρεση της επιδερμίδας γύρω από τα νύχια είναι μια από τις σημαντικότερες διαδικασίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στολίσματος των νυχιών. Κάποιες γυναίκες δεν αντέχουν τα διακοσμητικά στοιχεία στα νύχια, αλλά φροντίζουν για τη γενική τους εμφάνιση. Τα χέρια είναι το βιτρίνι τους, επομένως η άψογη παρουσία τους είναι απολύτως απαραίτητη. Μάθετε πώς να αφαιρέσετε την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια, ώστε η επιφάνεια τους να δείχνει αισθητικά και η διαδικασία να είναι ασφαλής και ανώδυνη.

 

Αφαίρεση της επιδερμίδας - πώς να το κάνετε σωστά;

 

Πώς να αφαιρέσετε την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια χωρίς να προκαλέσετε βλάβη στον εαυτό σας; Πριν την αφαίρεση, βουτήξτε τα νύχια σας σε νερό. Μην προσπαθήσετε να τα αφαιρέσετε "στεγνά", καθώς αυτό θα είναι πονεμένο. Αφού μαλακώσετε τον ανθρώπινο δέρμα, μπορείτε να το απομακρύνετε απαλά. Πώς να αφαιρέσετε την επιδερμίδα; Καλύτερα με ένα ειδικό εργαλείο ή ξύλινο μπαστούνι. Η επιλογή του κατάλληλου εργαλείου δεν πρέπει να είναι τυχαία. Αν επιλέξετε ένα μαλακό εργαλείο για την αφαίρεση της επιδερμίδας, θα μειώσετε τις πιθανότητες να γρατσουνίσετε την επιφάνεια. Όταν ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, χρησιμοποιήστε το πενσάκι για να αφαιρέσετε το απομακρυσμένο δέρμα. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπερβείτε σε αυτό το θέμα. Μην τα αφαιρείτε πολύ βαθιά αν δεν θέλετε να βγει αίμα.

 

 

Η καθαριότητα των εργαλείων μετά την αφαίρεση της επιδερμίδας είναι βασική!

 

Εφόσον γνωρίζεις πώς να αφαιρέσεις την επιδερμίδα χωρίς να προκαλέσεις βλάβη στον εαυτό σου, θυμήσου να απολυμάνεις τα χρησιμοποιούμενα εργαλεία. Αν αφαιρείς τον ανθρώπινο δέρμα μόνη σου, αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία, πλύνε τα όλα με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, καθάρισέ τα προσεκτικά με βαμβακερό μαντηλάκι που έχει εμποτιστεί με αλκοόλη ή διάλυμα απολύμανσης.

 

Στην περίπτωση που η αφαίρεση της επιδερμίδας από τα νύχια γίνεται σε ένα κέντρο αισθητικής, βεβαιώσου ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τη μανικιουρίστρια είναι απολυμασμένα και στείρα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό. Σίγουρα δεν θα ήθελες να φέρεις μια λοίμωξη από το κέντρο, σωστά;

 

Πώς να αφαιρέσετε το δέρμα γύρω από τα νύχια χρησιμοποιώντας καλλυντικά προϊόντα;

 

 Το peeling είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την αφαίρεση της επιδερμίδας γύρω από τα νύχια. Απλά πρέπει να προετοιμάσετε μια κατάλληλη πάστα και να την εφαρμόσετε στα χέρια. Ολόκληρη η διαδικασία βασίζεται στο να απομακρύνετε τον ανθρώπινο δέρμα, και τυχόν περίσσεια αφαιρείται κατά τη διάρκεια του μασάζ του peeling στην επιφάνεια του νυχιού.

 

Με τι αφαιρείτε το δέρμα; Το περίσσευμα της επιδερμίδας μπορείτε να το αφαιρέσετε επίσης κόβοντάς το με ένα ειδικό υγρό. Το προτεινόμενο προϊόν λειτουργεί καλύτερα σε περιπτώσεις όπου το δέρμα είναι λεπτό. Πρέπει να γνωρίζετε ότι στην περίπτωση που είναι πολύ σκληρό, το προϊόν ενδέχεται να μην αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Υπάρχουν όμως τόσες πολλές μέθοδοι για το πώς να αφαιρέσετε το δέρμα, που σίγουρα θα βρείτε αυτή που θα λύσει το πρόβλημά σας.

 

 

Τι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε για την αφαίρεση της επιδερμίδας;

 

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές ιδέες για την αφαίρεση της επιδερμίδας από τα νύχια. Ωστόσο, όχι όλες είναι ασφαλείς.

 

  • Ουράνιο τόξο - Ένα εργαλείο που συχνά προτείνεται για την αφαίρεση της επιδερμίδας. Παρόλο που είναι εύκολο στη χρήση, έχει δύο βασικά μειονεκτήματα. Πρώτον, τα αφαιρεί ανεπαρκώς και δεύτερον, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον υγιή ανθρώπινο δέρμα. Είναι αναμφίβολα ένα εργαλείο για πιο έμπειρες στυλίστριες.
  • Φρέζα - Έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά πρέπει να ξέρετε πώς να τη χειρίζεστε. Χρησιμοποιείται για το γυάλισμα του νυχιού, τον καθαρισμό και την εξομάλυνση της επιδερμίδας. Αρκεί ένα στιγμιαίο έλλειμμα προσοχής για να τραυματιστείτε. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ προηγουμένως φρέζα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε άλλους, πιο ασφαλείς τρόπους για την αφαίρεση της επιδερμίδας.
  • Λίμα - είναι μια κακή επιλογή. Η λίμα χρησιμεύει μόνο για το διαμορφωτικό και το κούρεμα των νυχιών. Χρησιμοποιώντας τη για να αφαιρέσετε την επιδερμίδα, πρέπει να υπολογίζετε ότι θα αφαιρεθεί ανεπαρκώς. Σίγουρα δεν θα φαίνονται περιποιημένα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τη λίμα για να αφαιρέσετε την επιδερμίδα, είναι εύκολο να προκαλέσετε τραυματισμό.

 

Αφαίρεση της επιδερμίδας από τα νύχια - στο σπίτι ή σε ένα κέντρο αισθητικής;

 

Τώρα ξέρεις πώς να απαλλαγείς από το δέρμα γύρω από τα νύχια με ασφάλεια και αισθητική. Οι προαναφερθείσες μέθοδοι είναι πολύ απλές, δεν απαιτούν εξειδικευμένο εξοπλισμό. Πρέπει μόνο να φροντίσεις για τον κατάλληλο εξοπλισμό και τον καθαρισμό του, για να αποφεύγεις περιττές μολύνσεις. Εάν φοβάσαι να αφαιρέσεις το δέρμα μόνη σου, ελέγξε διάφορα εκπαιδευτικά βίντεο στο YouTube για να το κάνεις όσο καλύτερα γίνεται.