Φόρτωση...
Blog Semilac
Porady
Blog

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια λίμες νυχιών;

Αν και το λιμάρισμα των νυχιών μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, είναι δύσκολο να κάνουμε ένα εντυπωσιακό μανικιούρ χωρίς να φτιάξουμε πρώτα το κατάλληλο σχήμα των νυχιών. Οβάλ, αμύγδαλο ή μυτερό σχήμα; Ή μήπως ένα τετράγωνο ή στρογγυλό; Όπως βλέπεις, οι προτάσεις είναι πολλές. Αν λοιπόν αναζητάς τον αγαπημένο σου σχήμα ή, αντίθετα, έχεις ήδη αποφασίσει πιο σχήμα νυχιών θα έχεις και τώρα απλά θέλεις να μάθεις πώς να τα φροντίζεις - διάβασε τις συμβουλές μας που θα σου πουν πώς να λιμάρεις τα νύχια σου. Eγγυημένο αποτέλεσμα!

 

Πώς να λιμάρεις τα νύχια σου;

Ένας απλός τρόπος για να λιμάρεις τα νύχια σου είναι συνταγή επιτυχίας. Ωστόσο, πριν επιλέξεις το σχήμα που προτιμάς, πρώτα απ'όλα πρέπει να έχεις τον σωστό εξοπλισμό. Σε αυτή την περίπτωση, μια καλή λίμα νυχιών θα είναι μια πολύτιμη βοήθεια!

Λίμες νυχιών – είδη

  • απλή ίσια λίμα για πολλές χρήσεις,
  • λίμα μπούμερανκ, η οποία στη μία πλευρά είναι ίσια - κατάλληλη για επεξεργασία της πλάκας των νυχιών, και στην άλλη πλευρά έχει καμπύλη, 
  • λίμα σε σχήμα μπανάνας που είναι χρήσιμη για να φτάσεις σε δυσπρόσιτα σημεία, διευκολύνει το λιμάρισμα των νυχιών στα πλάγια.

 

Πώς να λιμάρεις τα νύχια σου βήμα προς βήμα;

Πριν ξεκινήσεις να λιμάρεις τα νύχια σου, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι λίμες, εκτός από διαφορετικά σχήματα, έχουν και διαφορετικές σκληρότητες. Η πιο απαλή λίμα, δηλαδή το Semilac 180/240 grid, είναι ιδανική για επεξεργασία των φυσικών νυχιών γιατί δεν προκαλεί μηχανική βλάβη. Το επιθυμητό μήκος και σχήμα μπορείς να δώσεις στα νύχια σου με την πλευρά 180 grid, ενώ η πλευρά 240 grid μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα να κάνεις ματ την πλάκα νυχιών.

 

Για την επεξεργασία τζελ ή ακρυλικής μάζας, χρήσιμη θα είναι η λίμα Semilac 120/180, ο πυρήνας της οποίας - κατασκευασμένος από υψηλής ποιότητας ξύλο - εξασφαλίζει την κατάλληλη αντοχή και σκληρότητα της λίμας. Για εκτεταμένα νύχια, αξίζει επίσης να χρησιμοποίησεις τη λίμα Semilac 100/180, η οποία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς.

 

Η πιο σκληρή λίμα που προορίζεται για την αφαίρεση σκληρών στρώσεων ακρυλικού και τζελ είναι η λίμα Semilac 80/100 με χονδρόκοκκη επιφάνεια. Η λίμα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για φυσικά νύχια γιατί μπορεί να τα καταστρέψει.

 

Πώς να λιμάρεις ομοιόμορφα τα νύχια σου;

Απαντώντας στην ερώτηση: "πώς να λιμάρεις τα νύχια σου;" αξίζει να ακολουθήσεις μερικές αποδεδειγμένες συμβουλές.

 

Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες είναι η απαγόρευση λιμαρίσματος των βρεγμένων νυχιών. Τα βρεγμένα νύχια δεν είναι σκληρά και είναι δύσκολο να τους δώσουμε σωστό σχήμα. Επίσης, όταν λιμάρεις τα νύχια σου, πρέπει να το κάνεις σε μια σταθερή επιφάνεια - το λιμάρισμα των νυχιών στον αέρα δεν είναι καλή ιδέα. Καλό είναι επίσης να επιλέξεις μία κατεύθυνση για το λιμάρισμα. Αυτό θα βοηθήσει να αποφύγεις το σχίσιμο τους. Επιπλέον, μια λίμα όταν την χρησιμοποιούμε πρέπει να βρίσκεται σε γωνία 45°, κάθετα στην πλάκα του νυχιού.

 

Διάφορα σχήματα νυχιών – πώς να τα λιμάρεις;

Δεν μπορείς να παραπονεθείς για την έλλειψη σχημάτων λιμαρίσματος νυχιών. Ωστόσο, όσο αλλάζει η μόδα, αλλάζουν και οι προτιμήσεις. Τώρα στην μόδα είναι αμύγδαλο σχήμα. Όταν επιλέγεις το καλύτερο σχήμα, πρέπει να θυμάσαι να το ταιριάξεις με την δικιά σου πλάκα νυχιών, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά ωραίο. Πώς να λιμάρεις σωστά τα νύχια σου;

 

Πώς να δώσεις το σχήμα στα νύχια σου;

Οι πιο γνωστοί τύποι νυχιών είναι τετράγωνα, μυτερά και αμύγδαλα (που μοιάζει λίγο με το οβάλ).

 

Αν θέλεις να αποκτήσεις τετράγωνα νύχια, πρέπει να ξεκινήσεις να ισιώσεις πλευρές και μετά να λιμάρεις το μπροστινό μέρος της πλάκας νυχιών. Αν αφήσεις στρογγυλεμένες γωνίες, τα νύχια θα είναι πιο ανθεκτικά. Τα τετράγωνα νύχια συνιστώνται ιδιαίτερα για όσους έχουν λεπτά χέρια.

 

Για να αποκτήσεις μυτερά νύχια, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς ότι έχουν το σωστό μήκος. Θα είναι χρήσιμο να δεις που είναι ακριβώς το κέντρο της πλάκας, το οποίο θα ορίζει το κεντρικό σημείο του νυχιού όταν θα λιμάρεις συμμετρικά τις πλευρές.

 

Το να ορίσεις που βρίσκεται ακριβώς το κέντρο του νυχιού θα είναι επίσης χρήσιμο όταν θα λιμάρεις τα νύχια σου σε σχήμα αμυγδάλου. Λίμαρε τις πλευρικές άκρες σε γωνία 45°, πηγαίνοντας από την εσωτερική πλευρά του νυχιού προς την εξωτερική πλευρά. Τα νύχια σε σχήμα αμυγδάλου αδυνατίζουν οπτικά τα χέρια και επιμηκύνουν τα δάχτυλά σου.

 

Για το σχήμα των νυχιών σου πρέπει να φροντίζεις κάθε μέρα. Επίσης, προτού σκεφτείς πώς να λιμάρεις τα νύχια σου, είναι καλή ιδέα να αγοράσεις ένα κοντίσιονερ που θα υποστηρίξει την ανάπλαση των νυχιών, θα φροντίσει την κατάστασή τους και θα κάνει την επεξεργασία τους ακόμα πιο εύκολη.