Φόρτωση...
Blog Semilac
Porady
Blog

Περιποίηση νυχιών - μανικιούρ και πεντικιούρ για υγιή νύχια

Τα υβριδικά, gel και ακρυλικά gel μανικιούρ είναι πολύ δημοφιλή. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, γιατί έχουν πραγματικά πολλά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, αξίζει να θυμόμαστε ότι τα φυσικά νύχια είναι πάντα επιθυμητά και ωραία! Για να είναι δυνατά και υγιή, να φαίνονται αισθητικά όμορφα και να σε φέρνουν σε υπέροχη διάθεση, πρέπει να τα φροντίζεις σωστά. Πως; Μάθε!

 

Η συστηματική περιποίηση των νυχιών στο σπίτι είναι απαραίτητη!

Τα νύχια εκτίθενται καθημερινά σε πολλούς εξωτερικούς παράγοντες. Ακόμη και η πιο υγιής και ισχυρή πλάκα νυχιών μπορεί να καταστραφεί υπό την επίδρασή τους εάν δεν προστατεύεται σωστά. Η φροντίδα των νυχιών στοχεύει στην ενδυνάμωσή τους, στη διατήρηση της άριστης κατάστασης και εμφάνισης. Η φροντίδα πρέπει να γίνεται συστηματικά, και όταν βλέπουμε ότι τα νύχια μας είναι σε άριστη κατάσταση.

 

Οι ενέργειες που γίνονται όταν παρατηρείς κάποιο πρόβλημα, π.χ. ξηρά ή σπασμένα νύχια, είναι φυσικά απαραίτητες, αλλά σίγουρα πιο απαιτητικές από τη συνειδητή, τακτική φροντίδα για όμορφα, υγιή νύχια. Φρόντισε λοιπόν την πλάκα των νυχιών σου και μην αφήνεις τίποτα να την αποδυναμώνει. Μάθε τι βλάπτει τα νύχια σου και πάρε μερικές απλές ιδέες για περιποίηση στο σπίτι που θα φέρουν αποτελέσματα σαν από ένα σαλόνι μανικιούρ!

 

Τι δεν είναι καλό για τα χέρια και τα νύχια σου;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση και την εμφάνιση των χεριών, των επιδερμίδων και των νυχιών. Ρίξε μια ματιά στον τρόπο ζωής σου και στις καθημερινές σου επιλογές για να δεις αν ανήκεις σε ομάδα «κινδύνου». Δώσε την σημασία σου σε ακόλουθα.

 

Χρήση χημικών καθαριστικών

Τα χέρια και τα νύχια εκτίθενται καθημερινά σε επαφή με διάφορους τύπους προϊόντων καθαρισμού που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του σπιτιού. Συχνά περιέχουν ισχυρές ουσίες που έχουν αρνητική δράση στην πλάκα των νυχιών μας, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο μαλακή, να σχίζεται και να ραγίζει.

 

Συχνή επαφή με νερό

Αν και το νερό είναι πηγή ζωής, μπορεί να είναι και πηγή... προβλημάτων! Εάν τα χέρια σου έρχονται σε συχνή επαφή κατά τη διάρκεια της ημέρας με το νερό, το δέρμα των χεριών σου και τα νύχια σου θα στεγνώσουν. Στην συνέχεια μπορούν να εμφανιστούν πιο σοβαρές ζημιές.

 

Ανεπάρκεια βιταμινών και μετάλλων

Η ανεπάρκεια μεμονωμένων βιταμινών και μετάλλων (συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α, των βιταμινών Β, του σιδήρου και του ψευδαργύρου) προκαλεί επιδείνωση της κατάστασης και της εμφάνισης των νυχιών, των μαλλιών και του δέρματος. Επομένως, μια σωστή διατροφή είναι εξαιρετικά σημαντική!

 

Υπερβολική χρήση ακετόνης

Η ακετόνη είναι μια ισχυρή οργανική χημική ένωση. Η συχνή χρήση της όχι μόνο οδηγεί σε ερεθισμό του δέρματος, αλλά και σε ξήρανση της πλάκας του νυχιού. Το νύχι είναι πιο αδύνατο και επομένως είναι πιο ευαίσθητο σε βλάβες.

 

Λάθος ή έλλειψη φροντίδας

Η αποδυνάμωση και η αντιαισθητική εμφάνιση των νυχιών μπορεί να είναι αποτέλεσμα ακατάλληλης φροντίδας ή έλλειψης της φροντίδας. Ακόμα και τα πιο υγιή και δυνατά νύχια τελικά θα αλλοιωθούν αν δεν θα τα φροντίζεις.

 

Περιποίηση νυχιών και επιδερμίδας – προϊόντα περιποίησης νυχιών

Αν δίνεις πολύ προσοχή στα νύχια σου, χρησιμοποιώντας ακόμη και τα πιο ποιοτικά προϊόντα για την περιποίηση τους, δεν θα πετύχεις τον αναμενόμενο στόχο. Μόνο η ολοκληρωμένη φροντίδα, δηλαδή η φροντίδα όχι μόνο της πλάκας των νυχιών, αλλά και των επιδερμίδων και ολόκληρων των χεριών, θα είναι αποτελεσματική και θα φέρει θεαματικά αποτελέσματα!

 

 

Όταν αγοράζεις καλλυντικά και αξεσουάρ περιποίησης, μην ξεχνάς αυτά που είναι αφιερωμένα στα πετσάκια και τα χέρια. Διάλεξε δοκιμασμένα λαδάκια Semilac, όπως:

 

 

Να θυμάσαι να διαβάζεις την ακριβή σύνθεση και δράση κάθε καλλυντικού πριν το αγοράζεις. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, δώσε προσοχή στη μυρωδιά. Διάλεξε το προϊόν που πιστεύεις ότι ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των χεριών και των νυχιών σου. Όταν χρησιμοποιείς λάδια, μη διστάζεις να τα τρίψεις όχι μόνο στα πετσάκια, αλλά και στην πλάκα των νυχιών!

 

Αν αγαπάς τα φυσικά νύχια και δεν σου αρέσουν τα χρωματιστά βερνίκια νυχιών, κάλυψε το νύχι σου με ένα άχρωμο Nail Power Therapy 5in1 Crystal Strong conditioner, το οποίο θα δώσει στα νύχια σου όμορφη, υγιή λάμψη. Επιπλέον, θα τα προστατέψει από τους εξωτερικούς παράγοντες, θα τα αναγεννήσει, θα τα ενυδατώσει και θα τα ενισχύσει. Εάν τα νύχια σου δεν φαίνονται καλά, είναι εύθραυστα και παρατηρείς αντιαισθητικούς αποχρωματισμούς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα έντονο αναζωογονητικό conditioner σε διακριτική nude απόχρωση, όπως το Nail Power Therapy 5in1 Recovery Nude, που θα καλύψει επιπλέον ατέλειες.

 

Περιποίηση νυχιών και επιδερμίδας – εργαλεία περιποίησης νυχιών

Έχουμε ήδη μιλήσει για το πώς να δυναμώσεις και να ενυδατώσεις τα νύχια σου, αλλά πριν χρησιμοποιήσεις καλλυντικά, πρέπει να βρεις μερικά αξεσουάρ που θα προετοιμάσουν τα πετσάκια και την πλάκα των νυχιών για αυτό το φυσικό μανικιούρ. Τα νύχια δεν χρειάζεται να είναι βαμμένα για να είναι όμορφα. Ωστόσο, πρέπει να είναι καθαρά, κοντύτερα σε ένα μήκος, λιμαρισμένα σε ένα σχήμα και να περιβάλλονται από αισθητικό δέρμα.

 

Σπρώξε απαλά τα πετσάκια προς τα πίσω, π.χ. με ένα ξύλινο ραβδί, και μετά - αν χρειάζεται - κόψε τα προσεκτικά με ψαλίδι ή πένσα. Εάν κάνεις το δικό σου μανικιούρ και το κάνεις τακτικά, είναι καλή ιδέα να πάρεις έναν τροχό νυχιών. Αυτός είναι εξαιρετικός εξοπλισμός που επιταχύνει σημαντικά και διευκολύνει την προετοιμασία των πετσάκιων και των πλακών νυχιών. Σου επιτρέπει να εκτελείς όλες τις δραστηριότητες με εξαιρετική ακρίβεια και χωρίς κόπο. Χρησιμοποιώντας κατάλληλα επιλεγμένους κόφτες, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μια φρέζα για: να δώσεις όμορφο σχήμα στα νύχια σου, να βγάλεις την σκληρή επιδερμίδα και να αφαιρέσεις το gel ή το ακρυλικό gel χωρίς καμία δυσκολία αν αποφασίσεις να κάνεις αυτό το είδος μανικιούρ.

 

 

Μόλις θα φροντίσεις το δέρμα σου, είναι ώρα για να φτιάξεις την πλάκα νυχιού. Η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις επαγγελματικές ξύλινες λίμες. Μια τέτοια λίμα, σε αντίθεση με μια κλασική μεταλλική, δεν καταστρέφει τα νύχια και δεν οδηγεί στο σχίσιμο τους. Δώσε στα νύχια σου το επιθυμητό σχήμα και μήκος. Εάν παρατηρήσεις οποιεσδήποτε ανωμαλίες στην πλάκα, μπορείς να χρησιμοποίησεις ένα ειδικό γυαλιστικό.

 

Ό,τι είναι εξαιρετικά σημαντικό, ανεξάρτητα από το ποια λίμα θα διαλέξεις, λίμαρε πάντα τα νύχια σου μόνο προς μία κατεύθυνση! Το λιμάρισμα και προς τις δύο κατευθύνσεις οδηγεί σε αποκόλληση των νυχιών. Φρόντισε επίσης τα νύχια σου να είναι στεγνά. Η εργασία σε υγρή πλάκα νυχιών, η οποία είναι μαλακή και λεπτή, μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

 

Περίληψη

Τα φυσικά νύχια μπορούν να είναι πραγματικά όμορφα και σίγουρα θα είναι αν τα φροντίζεις με τον κατάλληλο τρόπο. Απόκτησε χαρά και ικανοποίηση από αυτό. Μπορείς να κάνεις ένα φυσικό μανικιούρ μόνη σου ή να καλέσεις παρέα την φίλη, την αδερφή ή/και την μαμά σου!